Актуелности

Студрирај бесплатно во Словенија со 2ТМ

Студирањето на сите словенечки државни факултети и виши школи за македонските граѓани е бесплатно, врз основа на билатералниот договор помеѓу Словенија и Македонија. 

Уписот се врши без приемни испити (освен на уметничките факултети, спортските академии и архитектонскиот факултет), а најголем број на факултети не бараат сертификат за знаење на словенечкиот јазик. 

Стекнатата диплома има европски квалитет и е признаена во цела ЕУ, САД и во многубројни земји во светот. 

2ТМ професионално советува при изборот на студиската програма и образовната установа. Ние во ваше име ве пријавуваме на факултетот и наместо вас ја водиме целата бирократска процедура. Со тоа вие заштедувате време, пари и што е најважно нерви. Сите информации ги добивате на едно место, а во Словенија доаѓате само еднаш – пред почетокот на студиите. 

Услугите на 2ТМ вклучуваат: уписи на факултет или на виша школа, помош при регулирање на студентска дозвола за престој, курсеви за изучување на словенечки јазик, како и други услуги поврзани со студирањето во Словенија. 

Секоја година успешно запишуваме сѐ повеќе странски студенти, затоа имајте и вие доверба во нас и пишете ни на: education@2tm.si или на нашата Facebook страна.

Повеќе за 2ТМ можете да прочитате на www.2tm.si