Back To Top

20

недели

8

модули

20

часа теорија

60

часа практична работа

Академија за менаџер за продажба

два пати неделно (понеделник и среда), 18:00-21:00 часот

20 средби, 80 училишни часа

Ако некогаш сте пробале да продадете нешто, веројатно сфативте дека многу други го продаваат истиот производ. Како тогаш некои успеваат и продаваат брзо и голема количина, а некои се борат со години и продаваат малку или ништо?

Одговорот лежи во фактот дека успешните менаџери за продажба всушност не продаваат производи и услуги, туку продаваат емоции.

Една жена нема да купи дваесет фустан затоа што и требаат толку многу фустани, туку затоа што тоа ја исполнува и прави да се чувствува задоволно. Ако ја разберете логиката на продажба, повеќе нема да ви биде непријатно да продавате и нема да имате чувство дека некого „присилувате“ да го купи вашиот производ или услуга, туку ќе имате искрена желба и потреба да им помогнете на вашите клиенти.

Форми на настава:

Интерактивни предавања, практични часови и индивидуални консултации.

Времетраење:

80 училишни часа, организирани во 20 средби, два пати неделно (понеделник и среда), од 18.00 до 21.00 часот.

По завршувањето на Академијата студентите ќе бидат оспособени за:

 • водење на тимови,
 • креирање стратегија за создавање позитивно искуство кај вашите клиенти,
 • спроведување на целиот процес на комуникација и продажба,
 • планирање и организирање на сите продажни активности,
 • преземање клучна улога во тимот за продажба,
 • комуницирање и спроведување ефикасни преговори,
 • градење успешни односи со клиенти и наоѓање на нови клиенти,
 • спроведување на дигитална маркетинг стратегија,
 • препознавање на нови деловни можности.

Aкадемијата е наменета за:

 • Претприемачи и менаџери,
 • Персоналот за продажба,
 • Сите кои сакаат да ги усовршат своите знаења и вештини во оваа област.

Придобивки и цели на Академијата

Комплетна подготовка за водење на тим за продажба

Унапредени комуникациски вештини

Ефективни предавања и практична работа

Работа со секој учесник поединечно - група ограничена до 20 учесници

Модули

Вовед во менаџмент

Вештини за комуникација и презентација

Процес на продажба и преговори

Управување со жалби

Планирање на пазарот и продажбата

Ефикасност на продажба

Односи со клиенти

Дигиталниот свет на продажба и маркетингот

Детали за котизација

 • Котизацијата изнесува 50.000 денари + ДДВ со можност за плаќање на рати
 • За студенти следува попуст од 20%.
 • Можност за плаќање до 48 рати преку НЛБ Банка АД Скопје и Штедилница ФУЛМ Скопје

За сите дополнителни информации во врска со академијата контактирајте не на:

tel1.  ++ 389 2 3128 526
tel2.  ++ 389 2 3128 525

mob. ++ 389 70 272 207

e-mail: institut@koncept.com.mk

*Сите полиња се задолжителни

Сакам да се претплатам на Newsletter-от на Институт Концепт