Back To Top

Што работи проект менаџерот и зошто е ова една од најплатените професии?

Главната должност на проектниот менаџер е да обезбеди успех на проектот со минимизирање на ризиците. Ова се постигнува преку голем број методи, а добар проект менаџер мора да ги знае сите систематски вештини на менаџерот.

Дознај повеќе

23 септември, 2022 | Актуелности

Висока потрошувачка на податоци. Која е употребата на Big Data?

Иако големите податоци се користат во речиси секој тип на индустрија, вклучувајќи ги и малите, па дури и домашните индустрии, има некои […]

22 септември, 2022 | Актуелности

Маркетинг управуван од Big Data

Собирањето податоци за потрошувачите стана практика насекаде во светот и се применува повеќе или помалку успешно на сите пазари и во различни […]

20 септември, 2022 | Актуелности

Водич низ процесот на управување со перформанси

Човек троши една третина од својот живот на работа. Целиот тој човечки живот е изедначен со времето што го бараат бизнисите и […]

16 септември, 2022 | Актуелности

5 главни трендови во полето на HR за 2022 година

Наглите промени со кои се соочи светот во последните три години, ги потресоа организациите на повеќе нивоа. И, додека многумина само привремено […]

20 јули, 2022 | Актуелности

Што е Big Data?

Ако знаењето е моќ, податоците се богатство и тоа бесценето. Најголемите маркетинг империи на 21 век, Google и Facebook, споделија ресурс што […]

12 јануари, 2022 | Актуелности

Проектен ризик и клучни фактори на ризик

Проектниот ризик претставува криза која не се случила, но и постои тенденција истата да не се случи. Поради оваа причина, управувањето со […]

1 2 3 7