Back To Top

Студирај Бесплатно во Словенија со 2ТМ

Секоја година успешно запишуваме сѐ повеќе странски студенти, затоа имајте и вие доверба во нас и пишете ни на: education@2tm.si или на нашата Facebook страна.

Пријави се сега

14 јуни, 2021 | Актуелности

Google малопродажни трендови за 2021

Со пандемијата што создава длабоки социјални, економски и технолошки промени, правењето предвидувања за малопродажбата за следните месеци може да изгледа скоро невозможна задача. Но, многу […]

11 јуни, 2021 | Актуелности

Пропагандни пораки

Конфучиј вели „Оној кој учи, а не размислува е изгубен“. За оние кои се вклучени во маркетинг комуникациите, ова е многу корисен совет. Новите времиња […]

28 мај, 2021 | Актуелности

СТРАТЕГИЈА ЗА ЗАШТЕДА НА ВРЕМЕ

Под стратегија за заштеда на време, мислиме на вештината и рационалноста во трошењето време како ресурс и капитал. Многу студии, пред се […]

26 мај, 2021 | Актуелности

МАРКЕТИНГОТ КАКО БИЗНИС КОНЦЕПТ

Концепт на маркетинг Концептот за маркетинг не се создаде одеднаш и ја немаше онаа форма која ја има денес. Создаден е, развиен […]

21 мај, 2021 | Актуелности

ГЛОБАЛИЗАЦИЈА И МЕНАЏМЕНТОТ ВО ГЛОБАЛНО ОКРУЖУВАЊЕ

Глобализацијата во најширока смисла на зборот се однесува на проширување на глобалните врски и опфаќа неколку главни процеси. Дефинициите за глобализацијата се […]

12 мај, 2021 | Актуелности

КВАЛИТЕТ

Еден од условите за успех и опстанок на компанијата на пазарот е квалитетот. Од гледна точка на компанијата, квалитетот значи дека вниманието […]

1 2 3 4 5 7