Back To Top

AI FOR PROFESSIONALS- ChatGPT во секојдневното работење!

Обуката ќе се реализира со физичко присуство

  19 јуни 2023 година (понеделник)
  09:00 – 12:00 часот
   Институт КОНЦЕПТ, Скопје

ЦЕЛИ НА ОБУКАТА

Денес, ChatGPT е тема која го зазема најголемиот дел од медиумскиот простор и во пракса им помага на студентите, професорите, но можеби најмногу на сите деловни луѓе во многу поефикасно пребарување на информации, решенија, идеи и се друго што го сочинува нашиот секојдневен деловен живот. Наскоро ќе стане главна алатка за вештачка интелигенција за претприемачи и менаџери ширум светот.
Учесниците на овој семинар ќе имаат можност да стекнат практично искуство со оваа моќна алатка за вештачка интелигенција, учејќи како да ја применат во различни области како што се маркетинг, рекламирање, операции, администрација, менаџмент, човечки ресурси, иновации и многу други. Содржината на обуката вклучува практични вежби за индивидуални студии на случај, преглед на најпопуларните алатки за вештачка интелигенција што користат ChatGPT, како и истражување на алтернативи за ChatGPT, вклучувајќи и други јазични модели кои вообичаено се користат во овие полиња. Покрај тоа, учесниците ќе научат како да развиваат персонализирани слики, музика и програмирање. Оваа работилница ќе ги поттикне учесниците со вештините што им се потребни за успешно интегрирање на ChatGPT во нивните деловни операции, помагајќи им да ги постигнат своите цели и да ги максимизираат придобивките од технологијата за вештачка интелигенција.

СОДРЖИНА

Можности на AI и ChatGPT за бизнис

 • Запознавање со вештачката интелигенција (AI)
 • Разбирање на ChatGPT и неговите компоненти
 • Преглед на главните карактеристики и апликации на ChatGPT
 • Преглед на други алатки за вештачка интелигенција и местото на ChatGPT во него
Работилница со ChatGPT
 • Поставување на околината за ChatGPT
 • Основни команди и функционалност
 • Напредни функционалности и приспособливост
Апликации на ChatGPT
Преглед на различни индустрии и како ChatGPT се користи во секоја од нив
 • Маркетинг и рекламирање
 • Операции и администрација
 • Менаџмент и човечки ресурси
 • Иновации и други области
 • Студии на случај и примери од реалниот свет
Други алатки за вештачка интелигенција и алтернативи на ChatGPT
 • Преглед на други јазични модели и генеративни алатки за вештачка интелигенција
 • Споредба на ChatGPT со други алатки во однос на можностите и апликациите
 • Дискутирање за добрите и лошите страни на различните алатки за вештачка интелигенција
Перспективата на ChatGPT
 • Преглед на клучните концепти научени на работилницата
 • Поглед на иднината на вештачката интелигенција и потенцијалното влијание на ChatGPT и другите алатки за вештачка интелигенција
 • Завршни размислувања и следни чекори за учесниците

ПРЕДАВАЧ:

Ведран Антољак,
е ко-основач и партнер во консултантската фирма Best Advisory, со примарна експертиза во областите на менаџмент консалтинг, (дигитална) бизнис трансформација, дизајн размислување и стратешка агилност на организациите. Претходно, Ведран ја основаше и 13 години раководеше со Apsolon (ex Sense Consulting), најголемата хрватска компанија за бизнис консултантски услуги. Во текот на својата кариера, Ведран има добиено голем број национални и меѓународни награди за консултантски проекти на кои работеше. Беше советник на многу влади во спроведувањето на проекти за регулаторни реформи, работеше како виш советник во меѓународна консултантска фирма; раководел со хрватската канцеларија на Меѓународната финансиска корпорација (ИФЦ); и работеше осум години како експерт на Светска банка за развој на приватниот сектор.
 
Ведран дипломирал надворешна трговија на Економскиот институт во Грац, а магистрирал бизнис менаџмент на Универзитетот Карл-Франценс во Грац и континуирано ги усовршува своите вештини (Харвард, Вартон, ИМД). Предавач е на најдобрите приватни и државни бизнис школи во Хрватска, Германија, Белгија и САД; и е ко-основач на Хрватскиот институт за проучување на иднината (Институт за предвидување). Ведран е член на Хрватското здружение на деловни консултанти и Харвард Алумни клуб Хрватска.

ЗА КОГО Е НАМЕНЕТА ОБУКАТА: 
Оваа работилница е наменета за менаџери, експерти и претприемачи кои се заинтересирани да научат за можностите и апликациите на јазичниот модел на OpenAI, ChatGPT.

 

ДЕТАЛИ ЗА КОТИЗАЦИЈА

Редовна котизација за еден учесник:
5.000 ден. (плус 18% ДДВ)

Во цената е вклучено:

 • практично предавање
 • сертификат за присуство

Сите заинтересирани за учество на оваа обука можат да се пријават најдоцна до 15 јуни 2023 година.

За сите дополнителни информации во врска со обуката контактирајте не на:

телефон:

2 3128 526

2 3128 525

070 272 207          

 e-mail: institut@koncept.com.mk
www.koncept.com.mk

Почеток:19 јуни 2023 година

*Сите полиња се задолжителни

Сакам да се претплатам на Newsletter-от на Институт Концепт