Back To Top

CANVA-СЕ ШТО ТРЕБА ДА ЗНАЕТЕ!

Најпрактичната алатка за врвни креативни решенија!!!

ќе се реализира со физичко присуство

23 септември 2024 
 18:00 – 19:30 часот
 Институт КОНЦЕПТ, Скопје
Цена: 6000 денари + ДДВ, со можност за плаќање на 2 рати!

Времетраење на курсот:

4 недели, два пати неделно, 8 средби, 16 часа.
понеделник и среда, од 18.00 до 19.30 часот.
80% практична работа а само 20% теорија

 

Зошто Вие потребен овој курс!

Canva е програма или дигитална алатка за графички дизајн, за создавање дигитална содржина и споделување преку интернет. Не треба да имате скапи и сложени програми како Photoshop, Corel итн., ниту мора да имате дизајнерски знаења за да можете со Canva да креирате неверојатни дела кои можете да ги споделите онлајн. Во нашиот курс, ќе откриете многу тајни за работа со Canva и постепено ќе го достигнете нивото каде што вашата работа ќе изгледа професионално и применливо во различни ситуации.

Целна група: 

Курсот е наменет за сите луѓе кои штотуку влегуваат во светот на дизајнот и сакаат да научат како да го користат Canva. Студенти, вработени во фирми на кои им е делегиран ваков вид на работа. За претприемачите и сите други кои сакаат да ги научат основите на процесот на дизајнирање.
Ако сте почетник, не грижете се, се ќе научите од нула. Од основни концепти, преку структура до технички работи.

Ако веќе се занимавате со маркетинг, одлично, ќе се потсетите на работите што ги знаете, а патем ќе научите многу нови трикови и совети како да се подобрите на полето кое веќе го знаете.

Содржина:

 • Што е Canva?
 • Отворете профил на Canva
 • Запознавање на Canva
 • Како да се користи Canva
 • Како да започните
 • Позадина
 • Текст и групирање
 • Слоеви и постапување
 • Алатки и намени
 • Пренесување на вашите слики, преземање
 • Примена во практика
 • Бесплатен преглед
 • Создавање тест
 • Креирање на постови за социјални мрежи
 • Креирање на видео и анимации
 • Креирање на сертификати, визит карти, календари и сл
 • Снимање и превземање на фајлови
 • Постирање на социјални мрежи
 • Завешен проект

 

На курсот ќе научите:
-сите потребни вештини за креирање дигитална содржина
-како да креирате работен лист
-како да креирате постер, списание
-како да креирате инфографик, диплома, сертификат
-како да креирате видео
-како оптимално да се искористат сите програмски команди
-како да ги споделите вашите креации

Предавач:

Јана Генчева,
дипломиран дизајнер за внатершно уредување,
со долгоговишно искуство во областа на графички дизајн.

ДЕТАЛИ ЗА КОТИЗАЦИЈА

Котизацијата  изнесува 6.000 денари, плус ДДВ, со можност за плаќање на две рати.

Сите заинтересирани за учество можат да се пријават најдоцна до 18 септември 2024 година.

Почнуваме на 23 септември 2024

*Сите полиња се задолжителни

Сакам да се претплатам на Newsletter-от на Институт Концепт